Από την Νίτσα.
Υλικά:
150 γραμ. μαύρη ζάχαρη
100 γραμ. μέλι
200 γραμ. λάδι
2 αυγά
450 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
2 1/5 κουταλάκια του γλυκού κακάο
ξύσμα από δύο πορτοκάλια
450 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη
Οδηγίες για εκτέλεση της συνταγής:
Ανακατεύουμε στο μίξερ τα υλικά μας. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και το μέλι προσθέτοντας στο τέλος το ξύσμα. Μετά προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε πάλι. Σε μια μικρή λεκάνη έχουμε ενώσει το αλεύρι με το κακάο και το ρίχνουμε και αυτό στο μίγμα που έχουμε στο μίξερ.
Με τα χέρια μας παίρνουμε λίγη από τη ζύμη κάθε φορά και τα ανοίγουμε στο χέρι μας ή τη κόβουμε με το ανάποδο ενός ποτηριού. Τα τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολα.
Ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο, στους 170 βαθμούς C για 10 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου