25 Μαρ 2011

Ο Χαλβάς Της Σαρακοστής.

Από την Κίτσα.



Υλικά:
1 ποτήρι (νερού), λάδι
2 ποτήρια (νερού), σιμιγδάλι χονδρό
3 ποτήρια (νερού), ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Μια κουταλιά της σούπας μέλι
Ένα ξυλαράκι κανέλας


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό και το μέλι. Βράζουμε το σιρόπι ενώ έχουμε προσθέσει το ξυλαράκι κανέλας που έπειτα το αφαιρούμε.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι και αφού έχει πάρει το χρώμα που θέλουμε ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά για να το πιει. Στη συνέχεια και με απαλές κινήσεις ρίχνουμε το σιρόπι που έχουμε φτιάξει στη κατσαρόλα.
Αφήνουμε λίγο το μίγμα να δέσει και το αδειάζουμε σε ένα μπολ με σχήμα. Ρίχνουμε τριμμένη κανέλα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου