Με τη σφραγίδα της Χριστίνας.
Υλικά για το ζυμαράκι μας:
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (450-500 γραμ)
1 ποτήρι του νερού, καλαμποκέλαιο
1 ποτηράκι κρασιού, Ρετσίνα
Κανέλα
Για τη Γέμιση θα χρειαστούμε:
2 μέτρια μήλα κόκκινα
1 & 1/5 χούφτα από σταφίδες, ξανθές και μαύρες
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας μέλι
Προαιρετικά, γαρύφαλλο τριμμένο και κανέλλα
Για πάνω από τα σκαλτσουνάκια μας θα χρειαστούμε ζάχαρη άχνη, 1 πακέτο, και κανέλλα τριμμένη.
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε τα υλικά για τη ζύμη. Τη κάνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί όσο φτιάχνουμε τη γέμιση.
Τρίβουμε στον τρίφτη του τυριού τα μήλα μας και προσθέτουμε τις σταφίδες, τη ζάχαρη το μέλι και τέλος τη φρυγανιά. Ρίχνουμε το γαρύφαλλο και τη κανέλα.
Παίρνουμε στη χούφτα λίγο από τη ζύμη, Την πατάμε και την ανοίγουμε να γίνει στρογγυλή και ρίχνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού λίγο από τη γέμιση. Διπλώνουμε στα δύο και τοποθετούμε τα μισοφέγγαρα σκαλτσούνια σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει με καλαμποκέλαιο.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς από πάνω στους 160 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστά τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!
Καλή Επιτυχία και να ξέρετε ότι είναι φοβερή συνταγή, πιστέψτε με!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου