21 Μαρ 2011

Ζουμερό Κέικ Λεμονιού.

Από την Μίτση.
















Υλικά:

3 λεμόνια
190 γραμ. Βούτυρο λιωμένο
200 γραμ Ζάχαρη άχνη
4 αυγά
100 γραμ αμύγδαλα σκόνη
250 γραμ αλεύρι
3 κουταλάκια του γλυκού μπείκιν πάουντερ



Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά για 30 περίπου λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το αμύγδαλο, στο τέλος το αλεύρι και μπείκιν πάουντερ μέχρι να γίνει μια ωραία μαλακή ζύμη.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ διαμέτρου 24 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο βαθμούς C για 1 ώρα.

Αφήνουμε μέσα στη φόρμα το κέικ για 10 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρουμε.

Καλή επιτύχια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου