6 Μαρ 2011

Η Αλκυόνη μαγειρεύει... Χταπόδι Κρασάτο.

Από την Αλκυόνη.

Για εσάς που σας αρέσουν τα θαλασσινά, το κρασάτο χταποδάκι είναι μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει.

Κλασσική και εύκολη, είναι για κάθε ώρα που θέλετε να κάνετε το τραπέζι με τους μεζέδες σας πιο πλούσιο.

 

Η συνταγή είναι:

ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ

1 χταπόδι (1-1 1/2 κιλό)
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
3 κρεμμύδια
6-7 φύλα δάφνης
5-6 γαρύφαλλα
αλάτι - πιπέρι

Πλένουμε το χταπόδι καλά (δεν έχω χειρότερο από το κριτς-κριτς της άμμου), αφαιρούμε τα μάτια και το δόντι του και το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει.

Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε κατσαρόλα τέτοιου μεγέθους ώστε να μην αφήνει πολλά κενά, χωρίς να προσθέσουμε  καθόλου νερό. Το αφήνουμε να σιγοβράσει με τα υγρά του για 10’.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες.

Προσθέτουμε στο χταπόδι τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, το κρασί, τη δάφνη, τα γαρύφαλλα.

Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15’ σε δυνατή φωτιά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15’ ακόμα.


Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου